Visszatérés a kezdõlapra... Magyar változat English version Deutsche versione
Visszatérés a kezdõlapra...
Ipari Parkunk
Jászfényszaru Város Önkormányzata 1998-ban döntött úgy, hogy a település északi részén Ipari Parkot létesít. A terület Budapesttõl 60 km-re, az M3-as autópályától 12 km-re található. A Budapest-Ferihegy repülõtér 52 km-re van, a vasút távolsága 1,5 km, kitérõvágány és rakodási lehetõség biztosított. Az Ipari Park közvetlenül a 32. számú Szolnok-Hatvan fõközlekedési út mellett helyezkedik el. A város központjában található az úgynevezett Business Center, melyben öt kétágyas szoba és kb. 40 fõ befogadására képes konferenciaterem található. Az épület gyakori helyszíne üzleti tárgyalásoknak, képzéseknek.
Az ipari park területe levegõtisztaság védelmi szempontból védett, I. besorolású.

Egy híján húsz

2012. május 2.

Április 2-a városunk számára kiemelkedõ nap. Egyrészt 19 évvel ezelõtt 1993. április 2-án történt Jászfényszaru ünnepélyes várossá avatása, másrészt e napon ünnepeljük a Dicsõséges Tavaszi Hadjárat hatvani csatáját, amit a magyar seregek fényes gyõzelemmel megnyertek 1849-ben és ekkor a magyar seregek városunkban is felvonultak.

Idén is ezen a napon emlékeztünk az eseményekre egy jó hangulatú, napsütéses délutánon. A város apraja-nagyja megjelent a közös ünneplésen és együtt örültünk, mert volt minek.
A délután folyamán az iskolások számára a Rimóczi kastély és a Fõtér közötti útszakaszon aszfaltrajzversenyt rendeztünk, amin 18 csapat vett részt óriási lelkesedéssel. A rajzokat Szabó Zsóka tanárnõ, Tóth Györgyné Fekete Terézia nyugdíjas tanárnõ és Nagy Ildikó könyvtáros zsûrizte. Nem volt könnyû dolguk, hiszen nagyon sok szép rajz született, ezért mindenki kapott oklevelet és ajándékot. A legjobban sikerült mûvek alkotói: alsó tagozaton a 4. b csapata, felsõ tagozaton pedig a 7. a képviselõi. Az óvodások csapata pedig különdíjban részesült.
A rajzverseny után a gyerekek egy rendhagyó játékban, a „címerkeresõben” vettek részt. A Templomkertben fényszarui címerrel díszített apró csokoládékat, cukorkákat rejtettünk el, amit a gyerekeknek kellett megtalálniuk. Szinte mindet sikerült.
Az évfordulós ünnepségen városunk egyesületei is bemutatkoztak. Többek között az íjászok, fogathajtók, a pávakör, a horgászok képviseltették magukat és tájékoztatták a megjelenteket programjaikról.
Gyõriné dr. Czeglédi Márta polgármester ünnepi beszédében büszkén említette az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, a városközpont megújulását célzó beruházások (ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003 azonosító számú, „Jászfényszaru városközpontjának értékmegõrzõ megújítása” címû projekt) részleteit. A projektnyitó rendezvényen a megjelentek megismerhették a tervezett fejlesztéseket a kihelyezett látványtervek áttekintésével és a Polgármesteri Hivatal dolgozói is készséggel álltak az érdeklõdõk rendelkezésére.

Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományõrzõ rendezvénysorozata keretében jórészt huszárok járják be már 24 éve az 1849-es dicsõséges Tavaszi Hadjárat útvonalait. Az Emlékhadjárat útvonala 35 települést érint, köztük Jászfényszarut is.
A városi ünnepség részeként 16:00 órára a huszárok is megérkeztek Boldogról. A mintegy 65 huszár között a jászfényszarui Szûcs Mihály Huszárbandérium képviselõi is ott voltak.
A Városháza elõtt Fülöp Tibor Zoltán, a Magyar Hagyományõr Világszövetség ügyvezetõ elnöke mondott ünnepi beszédet, majd Díszszemlét és zenés katonai hagyományõrzõ felvonulást láthattunk.

A színpompás huszártisztelgés után egy rendhagyó dologra került sor, mely reményeink szerint hagyománnyá válik majd. A gyerekek a városnak címzett kívánságaik elhelyezése után piros, fehér és zöld színû léggömböket engedtek az ég felé, lezárva ezzel a vidám, hagyományainkhoz és értékeinkhez méltó ünnepséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eseménynaptár
2019. Augusztus
Ke
Sz
Cs
Sz
Va
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pályázati ügyfélkapu 2014
Multifunkciós csarnok dokumentáció – ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001

Ügyfélkapu felület
Közbeszerzés – ÉAOP-1.1.1/C.12-k-2012-0001
A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. megbízásából az ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001 azonosító számon nyilvántartott projekt megvalósítása „Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztése – I. ütem”

Vendégkönyvünk
Kérjük ossza meg velünk véleményét, vagy olvasson más ügyfeleink soraiból