Visszatérés a kezdõlapra... Magyar változat English version Deutsche versione
Visszatérés a kezdõlapra...
Ipari Parkunk
Jászfényszaru Város Önkormányzata 1998-ban döntött úgy, hogy a település északi részén Ipari Parkot létesít. A terület Budapesttõl 60 km-re, az M3-as autópályától 12 km-re található. A Budapest-Ferihegy repülõtér 52 km-re van, a vasút távolsága 1,5 km, kitérõvágány és rakodási lehetõség biztosított. Az Ipari Park közvetlenül a 32. számú Szolnok-Hatvan fõközlekedési út mellett helyezkedik el. A város központjában található az úgynevezett Business Center, melyben öt kétágyas szoba és kb. 40 fõ befogadására képes konferenciaterem található. Az épület gyakori helyszíne üzleti tárgyalásoknak, képzéseknek.
Az ipari park területe levegõtisztaság védelmi szempontból védett, I. besorolású.

Folytatódik a városközpont megújítása

2012. november 05.


A „Jászfényszaru városközpontjának értékmegõrzõ megújítása” címû ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003 azonosító számú projekt keretén belül a település központja jövõ év közepére teljesen új köntöst kap.  Jelenleg a fõteret épületbontás, ásás és földmunka jellemzi, mely a megújítást és az új funkciók megjelenítését szolgálja a késõbbiekben.

Felújítás alatt áll a Városháza. Augusztus végén leálltak a munkálatok, mert kisebb változtatások voltak szükségesek az engedélyes tervekben. Kormányablak kerül kialakításra, ezért módosítani kellett a terveket, így az építkezés leállt. A tervek módosítása megtörtént, az építési engedély jogerõre emelkedését követõen lehet lefolytatni a szükséges közbeszerzési eljárást, ezután a munkálatok folytatódhatnak. A Kormányablakban az okmányirodai, gyámügyi és szociális ügyi feladatot látják el a kormánytisztviselõk. A Hivatal mellett lévõ üzletet és a Gamesz épületének egy részét a napokban már lebontották, helyére Városgondnokság kerül kialakításra. A volt Pedagógusház helyén Üzletközpont épül, melynek munkálatai jó ütemben haladnak. Az Üzletközpont különbözõ kiskereskedelmi egységeknek nyújt helyet, mint például ruházati üzletek, szépség szalon. A projekt keretén belül megtörténik a Régi Kaszinó Vendéglõ és a Cserháti Diszkont megújítása és bõvítése. A Kaszinó esetében is módosultak a tervek, de az átalakítást és a végsõ határidõt ez nem hátráltatja. A munkálatok a Cserháti Diszkontnál is folyamatosan zajlanak, az üzlet a felújítás ellenére nyitva tart, mindössze néhány hétre kell átmenetileg bezárni, annak érdekében, hogy az építkezés ez év december végéig befejezõdhessen.

Új külsõt kap a Rimóczi-kastély körülötti tér. A kastély udvarán multifunkcionális közösségi udvar létesül, zenepavilonnal, mely közösségi, zenés programok helyszínéül szolgál. Ezzel párhuzamosan a fõtér zöldfelülete is rendezésre kerül. Még ebben az évben megtörténik a térburkolati elemek elhelyezése, jövõ tavasszal pedig a zöldfelület felújítás, növénytelepítés. Zöldfelület felújítás lesz még a templom körüli téren, a templom és a Rimóczi-kastély közötti területen, a Rimóczi-kastély területén és a Városháza elõtti téren. A zöldfelület automata öntözõrendszerrel lesz ellátva. Felújításra kerül még a templom körüli parkban megtalálható szökõkút és az itt található szobrok is. A templom szentély mögötti zöld területen emlékmû kerül kialakításra, mellyel Mindszenty József bíborosra, Magyarország utolsó hercegprímására emlékezünk. A Szentháromság szobor és a Szentcsalád szobor áthelyezésre kerül. A projekt részeként új parkolóhelyek épülnek a Cserháti Diszkont és a Vendéglõ területén.

Reményeink szerint a megújuló fõtér hozzájárul ahhoz, hogy a város méltóképpen megünnepelje várossá avatásának 20. évfordulóját az elkövetkezendõ évben.

 

 

 

 Eseménynaptár
2019. Augusztus
Ke
Sz
Cs
Sz
Va
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pályázati ügyfélkapu 2014
Multifunkciós csarnok dokumentáció – ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001

Ügyfélkapu felület
Közbeszerzés – ÉAOP-1.1.1/C.12-k-2012-0001
A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. megbízásából az ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001 azonosító számon nyilvántartott projekt megvalósítása „Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztése – I. ütem”

Vendégkönyvünk
Kérjük ossza meg velünk véleményét, vagy olvasson más ügyfeleink soraiból