Visszatérés a kezdõlapra... Magyar változat English version Deutsche versione
Visszatérés a kezdõlapra...
Ipari Parkunk
Jászfényszaru Város Önkormányzata 1998-ban döntött úgy, hogy a település északi részén Ipari Parkot létesít. A terület Budapesttõl 60 km-re, az M3-as autópályától 12 km-re található. A Budapest-Ferihegy repülõtér 52 km-re van, a vasút távolsága 1,5 km, kitérõvágány és rakodási lehetõség biztosított. Az Ipari Park közvetlenül a 32. számú Szolnok-Hatvan fõközlekedési út mellett helyezkedik el. A város központjában található az úgynevezett Business Center, melyben öt kétágyas szoba és kb. 40 fõ befogadására képes konferenciaterem található. Az épület gyakori helyszíne üzleti tárgyalásoknak, képzéseknek.
Az ipari park területe levegõtisztaság védelmi szempontból védett, I. besorolású.

Napról napra szépül a városközpont

2013. május 24.


A „Jászfényszaru városközpontjának értékmegõrzõ megújítása” címû, ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003 azonosító számú projekt keretén belül újjászületik a városközpont. A 2012 februárjában indult projekt részeként megújul a Polgármesteri Hivatal, a Cserháti Diszkont, a Régi Kaszinó, a Rimóczi-kastély, a Templom udvara és a Városgondnokság (Gamesz), illetve egy új Üzletház épül. A több, mint 700 millió Ft-os beruházásra körülbelül 470 millió Ft uniós támogatást nyert az Önkormányzat, a fennmaradó részt  saját erõbõl valósítja meg. A kivitelezési munkálatok jelenleg is folynak a fõtéren.

A Polgármesteri Hivatal esetében a hosszan tartó téli idõjárás miatt a kivitelezõ késõbb tudta folytatni a munkálatokat, azonban behozta ezt a lemaradást. A Hivatal jelenlegi készültségi szintje körülbelül 65%-nál tart. Az épület szerkezet megerõsítési munkálatai már befejezõdtek, az új válaszfalak elkészültek. A külsõ nyílászárók elhelyezésre kerültek. A tetõszerkezet felújítása nagy részben elkészült.  A módosult kiviteli terveket követõen, Sisa Béla mûemléki felügyelõt, a Szolnoki Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal munkatársát a város vezetése felkérte, hogy kísérje figyelemmel a kivitelezési munkálatokat az örökségvédelmi szabályok alapján. Ennek a célja, hogy mûemlék jellegét megõrizze az épület. A Hivatal belsõ tereinek megfelelõ kialakítását belsõ építész segíti. Az épületben Kormányablak kerül kialakításra. A Kormányablakban az okmányirodai, gyámügyi és szociális ügyi feladatot látják majd el a kormánytisztviselõk.

Június elején az Üzletház körülbelül 90%-os készültségi szintnél tart. A gépészeti és villanyszerelési alapszerelések befejezõdtek, a festés és a szerelvényezés van hátra. A külsõ homlokzaton látványos díszítõelemek kerültek elhelyezésre. A parkolók építése megkezdõdött.

A Cserháti Diszkont épület kivitelezési munkái elkészültek, a bolt februártól újra üzemel, melyben új üzlethelyiségek is kerültek kialakításra. Az udvarban nyilvános parkoló lett létrehozva.

A Városgondnokság (GAMESZ) július végére teljesen elkészül. A régi és új épület összekötésre került. Jelenleg belsõ munkálatok zajlanak: festés, gépészeti és villanyszerelési szerelvényezés.

A Kaszinó kivitelezési munkálatai még tartanak, jelenleg a bontási és szerkezetépítési munkálatok zajlanak. Az új épületrész szerkezete elkészült, a régi épületrész belsõ felújítási munkái zajlanak. Az épületben kialakításra kerül egy új konferenciaterem és a régi vendégtér is megújul.

A Fõtér zöldterületi rendezése, a parkosítás szintén folyamatban van. A templom körüli park munkálatai körülbelül 80%-os készültségi szinten tartanak. A szökõkút felújítása befejezõdött, a növénytelepítés megtörtént. A Rimóczi kastély udvara folyamatosan szépül, ahol már a Zenepavilon is elkészült.

A fõtér ez év augusztusában kerül átadásra, méltóképpen megünnepelve Jászfényszaru várossá avatásának 20. évfordulóját.

Mészáros Anita
Török Tamás

 


  

 

Eseménynaptár
2019. Augusztus
Ke
Sz
Cs
Sz
Va
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pályázati ügyfélkapu 2014
Multifunkciós csarnok dokumentáció – ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001

Ügyfélkapu felület
Közbeszerzés – ÉAOP-1.1.1/C.12-k-2012-0001
A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. megbízásából az ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001 azonosító számon nyilvántartott projekt megvalósítása „Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztése – I. ütem”

Vendégkönyvünk
Kérjük ossza meg velünk véleményét, vagy olvasson más ügyfeleink soraiból