Visszatérés a kezdõlapra... Magyar változat English version Deutsche versione
Visszatérés a kezdõlapra...
Ipari Parkunk
Jászfényszaru Város Önkormányzata 1998-ban döntött úgy, hogy a település északi részén Ipari Parkot létesít. A terület Budapesttõl 60 km-re, az M3-as autópályától 12 km-re található. A Budapest-Ferihegy repülõtér 52 km-re van, a vasút távolsága 1,5 km, kitérõvágány és rakodási lehetõség biztosított. Az Ipari Park közvetlenül a 32. számú Szolnok-Hatvan fõközlekedési út mellett helyezkedik el. A város központjában található az úgynevezett Business Center, melyben öt kétágyas szoba és kb. 40 fõ befogadására képes konferenciaterem található. Az épület gyakori helyszíne üzleti tárgyalásoknak, képzéseknek.
Az ipari park területe levegõtisztaság védelmi szempontból védett, I. besorolású.
Elkezdõdött a városközpont megújítása

2012. február 15.

Decemberben megérkezett a jó hír: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága támogatja a Jászfényszaru Város Önkormányzata, a Cserháti és Társa Kft. és a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. által közösen benyújtott pályázatot a város központjának fejlesztésére („Jászfényszaru városközpontjának értékmegõrzõ megújítása”; ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003).

A projekt keretében megújul a Városháza, a Városgondnokság (GAMESZ) számára ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, megújul és kibõvül a Régi Kaszinó Vendéglõ és a „benti” Cserháti élelmiszerüzlet, üzletház épül a volt Pedagógus ház helyén, multifunkcionális közösségi udvar, rendezvénytér lesz a Rimóczi kastély udvarán.
A projekt költségvetése 708 millió forint, ebbõl 471 millió forint az elnyert, vissza nem térítendõ támogatás, a többi saját erõ.
A támogatási szerzõdés megkötésének elõkészítése elkezdõdött, a szerzõdéskötésre várhatóan márciusban vagy áprilisban kerülhet sor. Ahhoz, hogy a támogatási szerzõdést alá lehessen írni, bizonyos feltételeket teljesíteni kell. Többek között el kellett bontani néhány épületet, hogy egy telekegyesítési eljárást le lehessen folytatni. Ezért be kellett kérni az élelmiszerüzlet felújítására és bõvítésére vonatkozó ajánlatot. Az eljárás sikeres volt, a legjobb ajánlatot a Bau-Vertikál Kft. adta. A vállalási ár nettó 74.250.000 Forint, ami az elõzetesen tervezett összeghez képest majdnem 20 %-os megtakarítást tesz lehetõvé!  A kivitelezõi szerzõdés megkötésével az épületek bontásával elkezdõdött a munka február elsején.

Az önkormányzat által megvalósítani tervezett beruházásokra már korábban elkezdõdött a közbeszerzési eljárás.  Amennyiben az eljárás eredményes lesz, egy hónapon belül ismert lesz a többi a projekt részét képezõ beruházás kivitelezõjének a neve is.
A projektnek része egy ún. Programalap. A Programalapban biztosított mintegy 11,5 millió forintból kulturális, hagyományõrzõ és környezettudatos tevékenységek, rendezvények megvalósítására pályázhatnak helyi civil szervezetek. A pályázóknak a megvalósítani kívánt tevékenységeket úgy kell kialakítani, hogy azok szorosan kapcsolódjanak a projekt céljához: kulturális programok, rendezvények szervezése, a kikopóban lévõ helyi hagyományok felelevenítése, valamint figyelemfelhívás a környezettudatos életre, megõrizve ezzel a megteremtett értékeket. Jelenleg a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tervezetét Debrecenben az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai véleményezik. A pályázati kiírás várhatóan március közepén fog megjelenni.

                 

 
                                                               A bontás elkezdõdött a Szabadság téren


 

Eseménynaptár
2019. Augusztus
Ke
Sz
Cs
Sz
Va
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pályázati ügyfélkapu 2014
Multifunkciós csarnok dokumentáció – ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001

Ügyfélkapu felület
Közbeszerzés – ÉAOP-1.1.1/C.12-k-2012-0001
A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. megbízásából az ÉAOP-1.1.1/C-12-k-2012-0001 azonosító számon nyilvántartott projekt megvalósítása „Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztése – I. ütem”

Vendégkönyvünk
Kérjük ossza meg velünk véleményét, vagy olvasson más ügyfeleink soraiból